16.3.06

Fasnacht - kevätkarnevaalit

Münchenistä siirryin junalla suoraan Berniin, Sveitsiin, jossa vietin jäljelläolevat kolme viikkoa lukukausilomasta Erikan luona asustellen. Maaliskuun alku on Sveitsissä kevätkarnevaalien aikaa. Karnevaaliperinteet Sveitsin eri osissa eroavat toisistaan jossain määrin, mutta yhteistä niille kaikille on värikäs pukeutuminen, äänekäs musiikki ja tolkuton määrä paperisilppua, jota kakarat riemusta kiljuen viskovat ohikulkijoiden päälle.


Toisin kuin 90% karnevaalimuusikoista, nämä herrat osasivat soittaa. Orkesteri koostui ilmeisesti paikallisen konservatorion harrastelijamuusikoista.
4.3.2006 Posted by Picasa


Tässä on yksi niistä kymmenistä Gugge Musik - orkestereista, jotka karnevaalien aikaan esiintyivät. Jonkinlaisen käsityksen tyypillisen Gugge Musik kokoonpanon tuottamasta äänimaailmasta saa, kun kuvittelee mielessään tilanteen, jossa kootaan yhteen 20 kotiäitiä ja työtöntä muuraria, juotetaan koko porukka kovaan itsetuntohumalaan, annetaan jokaiselle soitin käteen ja käsketään soittaa. Se EI ole kaunista kuultavaa. Orkesterit tietävät tämän itsekin ja pyrkivät kompensoimaan puuttuvia soittotaitoja yksinkertaisesti lisäämällä äänenpainetta. "Jos me ei kerran osata soittaa hyvin, niin soitetaan sitten ainakin LUJAA!!"
4.3.2006 Posted by Picasa


Katuteatteri on olennainen osa kevätkarnevaaleja. Tässä esitetään Wilhelm Tell - näytelmää. Wilhelm Tell on sveitsiläisten mielestä noin suurinpiirtein yhtä kova tyyppi, kuin Väinämöinen suomalaisten mielestä.
4.3.2006 Posted by Picasa


4.3.2006 Posted by Picasa

Keski-Euroopan kirjeenvaihtajien kahvipöytäpalaveri


Kävimme Starbucksissa kahvilla Bernissä vaihto-oppilaana opiskelevan, Sveitsipäiväkirjaa kirjoittavan Mika Frimanin kanssa.
25.2.2006 Posted by Picasa

Einstein-Haus


Osoitteessa Kramgasse 49, kutakuinkin keskellä Bernin vanhaa kaupunkia on pieni huoneisto, jossa sata vuotta sitten asui suuri mies, Albert Einstein. Asunto toimii nykyään museona ja se pidetään mahdollisimman autenttisessa kunnossa. Einstein asui perheineen tässä asunnossa Ihmeiden vuonna 1905, jolloin hän kirjoitti ja julkaisi viisi työtä, joista neljä oli vallankumouksellisia ja joista yksi voitti Nobelin palkinnon. Einstein oli tällöin 26-vuotias.
3.3.2006 Posted by Picasa


Ja taas Starbucksissa
3.3.2006 Posted by Picasa


Bern vanhankaupungin vieressä olevalta näköalapaikalta nähtynä.
5.3.2006 Posted by Picasa

Kelkkailua Sörenbergissä


12.3.2006 Posted by Picasa


12.3.2006 Posted by Picasa